top of page

Acerca de

De ultieme gids voor het inhuren van een vloerder: tarieven, diensten en tips

Youssef Nasaj Headshot

Youssef Nasaj

Bestuurder Lynn Tegelwerken

 • Whatsapp
 • TikTok
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube

Het kiezen van de juiste vloerder is cruciaal voor het succes van uw vloerproject. Of het nu gaat om de renovatie van uw woonkamer, de aanleg van een nieuw terras of de betegeling van uw badkamer, de expertise van een vakkundige vloerder zorgt voor een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk resultaat. In dit artikel biedt Lynn Tegelwerken, uw vertrouwde partner in tegelwerken, een uitgebreide gids over de tarieven, diensten en belangrijke aandachtspunten bij het inhuren van een vloerder.

Vloerder legt terras tegels 90x90 keramisch beige.jpg
Terras op tegeldragers 60x60 betonlook geplaatst door vloerder lynn tegelwerken

Offerte aanvragen

Gratis en vrijblijvend

+15 jaar ervaring

Binnen 24 u

google reviews_edited.png

Google Reviews

5.0

reviews lynn tegelwerken_edited.png

Hoeveel kost een vloerder per vierkante meter of per uur?

De kosten voor het inhuren van een vloerder kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van het project, de gebruikte materialen, en de locatie. Over het algemeen worden vloerders betaald op basis van een vast tarief per vierkante meter of op uurbasis. Het is belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over de prijsstructuur om onverwachte kosten te voorkomen

Tarief per vierkante meter

Het tarief per vierkante meter is de meest voorkomende prijsstelling voor vloerprojecten. Dit tarief is afhankelijk van het type vloer dat geplaatst wordt en de moeilijkheidsgraad van het werk. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €30 en €80 per vierkante meter voor standaard tegelwerk.

Badkamer vloerder met douche witte marmere tegels_edited.jpg

Uurtarief

Sommige vloerders kiezen ervoor om op uurbasis te werken, vooral bij kleinere klussen of reparatiewerkzaamheden. Uurtarieven variëren gewoonlijk tussen €25 en €50 per uur. Bij het overeenkomen van een uurtarief is het raadzaam een schatting te vragen van het aantal benodigde werkuren.

Welke diensten kan een vloerder leveren?

Een professionele vloerder biedt een breed scala aan diensten aan die verder gaan dan alleen het leggen van tegels. Lynn Tegelwerken specialiseert zich in onder andere:

 • Tegelwerken: Het plaatsen van vloer- en wandtegels in verschillende ruimtes zoals badkamers, keukens en terrassen.

 • Renovatiewerken: Het vervangen of herstellen van bestaande vloeren.

 • Egalisatiewerken: Het voorbereiden van de ondergrond voor een optimale plaatsing van de vloer.

 • Waterdichtingswerken: Het aanbrengen van waterdichte oplossingen in vochtige ruimtes.

 • Advies en Ontwerp: Professioneel advies over materiaalkeuze en ontwerpopties voor uw vloer.

Op wat moet je letten bij het aannemen van een vloerder?

Het selecteren van de juiste vloerder voor uw project vereist zorgvuldige overweging. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Ervaring en Specialisatie: Kies voor een vloerder met ruime ervaring en specialisatie in het type vloerwerk dat u nodig heeft.

 • Referenties en Portfolio: Vraag om referenties en bekijk het portfolio van eerdere projecten om een idee te krijgen van de kwaliteit van het werk.

 • Offerte en Contract: Zorg voor een gedetailleerde offerte en stel een duidelijk contract op dat de scope van het werk, de kosten, en de tijdslijn omvat.

 • Garanties en Verzekering: Controleer of de vloerder garanties biedt op het geleverde werk en verzekerd is tegen eventuele schade tijdens het werk.

Het inhuren van een professionele vloerder zoals Lynn Tegelwerken garandeert niet alleen een vakkundige installatie maar ook gemoedsrust. Met de juiste voorbereiding en het volgen van deze richtlijnen kunt u erop vertrouwen dat uw vloerproject in goede handen is. Bent u klaar om uw vloerproject te starten? Neem vandaag nog contact op met Lynn Tegelwerken voor een vrijblijvende offerte en deskundig advies.

Hoe lang duurt een gemiddeld vloerproject?

De duur van een vloerproject kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van het project, de complexiteit van het ontwerp, de voorbereiding van de ondergrond, en het type materiaal dat wordt gebruikt. Hieronder bieden we een algemeen overzicht om u een idee te geven van de tijd die nodig kan zijn voor uw vloerproject.

Kleine projecten

Voor kleinere projecten, zoals een badkamer of keuken, kan de installatie van de vloer vaak binnen 1 tot 3 dagen worden voltooid, op voorwaarde dat de ondergrond reeds voorbereid en klaar is voor de tegelwerken. Alternatieve methoden zijn tegels op tegeldragers. Laat u adviseren voor de meest geschikte methode.

Gemiddelde projecten

Voor middelgrote projecten, zoals het betegelen van een gehele woonkamer of het leggen van een vloer in meerdere kamers, kunt u verwachten dat het project 3 tot 7 dagen in beslag neemt. De exacte tijd hangt af van de details van het project en eventuele voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn.

Grote en Complexe Projecten

Grotere en complexere projecten, zoals het volledig betegelen van een nieuw gebouw of uitgebreide commerciële ruimtes, kunnen enkele weken tot zelfs maanden duren. Factoren die bijdragen aan langere projecttijden zijn onder andere de noodzaak voor uitgebreide voorbereiding van de ondergrond, het gebruik van speciale materialen die moeilijker te plaatsen zijn, en complexe patronen of ontwerpen.

Factoren die de Tijdsduur Beïnvloeden

 • Voorbereiding van de Ondergrond: De noodzaak om de ondergrond te egaliseren, te repareren of voor te bereiden kan extra tijd toevoegen aan het project.

 • Type Materiaal: Sommige materialen, zoals grote formaat tegels of natuursteen, kunnen meer tijd vergen voor een nauwkeurige plaatsing en afwerking.

 • Complexiteit van het Ontwerp: Specifieke patronen of ontwerpen, zoals visgraat of ingewikkelde mozaïeken, vereisen meer tijd en aandacht voor detail.

 • Droog- en Uithardingstijden: Afhankelijk van de gebruikte lijm of mortel, kunnen er aanvullende droog- of uithardingstijden nodig zijn voordat het project als voltooid kan worden beschouwd.

Het is altijd aan te raden om met uw vloerder een duidelijk tijdschema af te spreken voor de start van het project. Een professionele vloerder, zoals Lynn Tegelwerken, zal in staat zijn om een nauwkeurige schatting te geven van de benodigde tijd voor uw specifieke project, rekening houdend met alle relevante factoren.

Waarom kiezen voor onze vloerders

Kiezen voor Lynn Tegelwerken betekent kiezen voor een partner die begrijpt hoe belangrijk uw woning of bedrijfspand voor u is. Ons doel is om niet alleen aan uw verwachtingen te voldoen, maar deze te overtreffen, ongeacht de omvang of complexiteit van het project. Hier zijn enkele redenen waarom klanten in deze regio's op ons vertrouwen voor hun vloer- en tegelwerken:

 • Lokale expertise: Met onze uitgebreide kennis van de regio kunnen wij diensten aanbieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en voorkeuren van onze klanten.

 • Flexibiliteit: We begrijpen dat elk project uniek is. Daarom bieden we flexibele oplossingen die passen bij uw schema en budget.

 • 10 jaar garantie: Ons team van ervaren professionals is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige afwerkingen, met gebruik van de beste materialen en technieken. Hierdoor kunnen wij u voorzien van 10 jaar zorgeloze garantie.

 • Hoogwaardige partners: We werken samen met partners zoals Steylaerts met vestigingen in Temse en Lier om uw kwaliteit te garanderen.

Neem dan vandaag nog contact op met Lynn Tegelwerken voor een vrijblijvende offerte. Laat ons u helpen uw droomruimte te realiseren met onze deskundige vloer- en tegelwerken.

Realisaties Lynn Tegelwerken

google reviews_edited.png

Google Reviews

5.0

reviews lynn tegelwerken_edited.png

Ontvang vandaag nog uw offerte

Gratis en vrijblijvend

+15 jaar ervaring

Binnen 24 u

bestuurder lynn tegelwerken youssef nasaj
 • Zijn tegels op tegeldragers geschikt voor alle klimaten?
  Ja, tegels op tegeldragers zijn ontworpen om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel koude als warme klimaten.
 • Hoe hoog kunnen tegeldragers worden afgesteld?
  De hoogte van verstelbare tegeldragers kan variëren van enkele centimeters tot meer dan een meter, afhankelijk van het specifieke product en de behoeften van uw project.
 • Kunnen tegels op tegeldragers worden gebruikt op een bestaand terras?
  Ja, tegels op tegeldragers kunnen worden geïnstalleerd over bestaande terrassen, mits de ondergrond stabiel en vlak is. Dit maakt het mogelijk om uw buitenruimte te upgraden zonder ingrijpende sloopwerkzaamheden.

Dienstverlening in uw regio

Onze dienstverlening strekt zich uit over verschillende regio's, waardoor we in staat zijn om een breed scala aan klanten te bedienen. Regio's waar wij vaak actief zijn:

Gratis en vrijblijvend offerte op maat

Youssef Nasaj headshot

Youssef Nasaj

Bestuurder Lynn Tegelwerken

 • Whatsapp
 • TikTok
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
bottom of page