top of page

Acerca de

Diensten > Tegels op tegeldragers

Tegels op tegeldragers:
Dé oplossing voor uw buitenruimte

Youssef Nasaj Headshot

Youssef Nasaj

Bestuurder Lynn Tegelwerken

 • Whatsapp
 • TikTok
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube

Transformeer uw buitenruimte met de innovatieve oplossing van tegels op tegeldragers. Deze techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale dragers om tegels te ondersteunen, biedt een flexibele, duurzame en onderhoudsvriendelijke optie voor terrassen, dakterrassen en balkons. In dit uitgebreide artikel verkennen we de voordelen, soorten tegeldragers, het selectieproces voor tegels, het installatieproces, veelvoorkomende uitdagingen, onderhoudstips, creatieve toepassingen, kostenoverwegingen, en veelgestelde vragen. Met de expertise van Lynn Tegelwerken bent u verzekerd van een prachtige en functionele buitenruimte.

terras op tegeldragers betonlook 90x90
Terras op tegeldragers 60x60 betonlook

Offerte aanvragen

Gratis en vrijblijvend

+15 jaar ervaring

Binnen 24 u

google reviews_edited.png

Google Reviews

5.0

reviews lynn tegelwerken_edited.png

Introductie tot tegels op tegeldragers

Tegels op tegeldragers vormen een innovatieve benadering voor het aanleggen van buitenvloeren. Deze methode maakt gebruik van speciaal ontworpen dragers die de tegels ondersteunen, waardoor een zwevende vloer ontstaat. Dit systeem biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke uitstraling maar ook praktische voordelen zoals verbeterde waterafvoer, gemakkelijke toegang tot de ondergrond, en een vereenvoudigd installatieproces.

Wat zijn tegeldragers?

Tegeldragers zijn verstelbare of vaste steunen die gebruikt worden om tegels boven de ondergrond te houden. Ze zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht en faciliteren waterafvoer en ventilatie onder de vloer.

Tegeldragers structuur

Voordelen van tegels op tegeldragers

De voornaamste voordelen omvatten:

 1. duurzaamheid en weerbestendigheid

 2. gemak van (de)installatie 

 3. onderhoudsgemak

Waarom kiezen voor tegels op tegeldragers?

De keuze voor tegels op tegeldragers wordt gedreven door hun ongeëvenaarde voordelen. Deze methode biedt een robuuste oplossing die bestand is tegen diverse weersomstandigheden, waardoor uw buitenruimte het hele jaar door mooi blijft. Bovendien vereenvoudigt het installatieproces aanzienlijk, omdat er geen mortel of lijm nodig is, wat zorgt voor een snellere en minder arbeidsintensieve plaatsing.

1. Duurzaamheid en weerbestendigheid

Tegels op tegeldragers zijn ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan, waardoor ze een ideale keuze zijn voor buitentoepassingen. Ze bieden een duurzame oplossing die niet zal verzakken of verschuiven, waardoor de levensduur van uw buitenvloer wordt verlengd.

2. Gemak van (de)installatie

Het systeem maakt snelle en eenvoudige installatie mogelijk, met de flexibiliteit om tegels te verwijderen of te vervangen voor onderhoud of toegang tot de ondergrond.

3. Onderhoud en toegankelijkheid

Dankzij de constructie van tegels op tegeldragers is onderhoud eenvoudig. Vuil en water stromen weg onder de tegels, waardoor ophoping en schade worden voorkomen.

Soorten Tegeldragers

Er zijn verschillende soorten tegeldragers beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke behoeften en toepassingen. Het kiezen van de juiste tegeldrager is cruciaal voor de succesvolle uitvoering van uw project.

Verstelbare tegeldragers

Verstelbare tegeldragers bieden de mogelijkheid om de hoogte aan te passen, wat essentieel is voor het creëren van een perfect vlakke vloer op een ongelijke ondergrond.

Ons voorkeursmerk is Solidor. Daarnaast bestaan er nog heel wat andere merken waaruit u kunt kiezen zoals Buzon en Storax 

Vaste hoogte tegeldragers

Vaste hoogte tegeldragers zijn ideaal voor toepassingen waar een consistente hoogte over het gehele oppervlak gewenst is. Ze zijn sneller te installeren dan verstelbare dragers, omdat er geen afstelling nodig is.

Ontvang vandaag nog uw offerte

Gratis en vrijblijvend

+15 jaar ervaring

Binnen 24 u

Youssef Nasaj bestuurder Lynn Tegelwerken

Het selecteren van de juiste tegels

De keuze van de juiste tegels is een belangrijk aspect van uw project. Factoren zoals slipweerstand, vorstbestendigheid, en esthetiek spelen een cruciale rol in de functionaliteit en uitstraling van uw buitenruimte.

Factoren om te overwegen

Bij het selecteren van tegels moet u rekening houden met

 • het gebruik van de ruimte

 • de blootstelling aan weersinvloeden

 • uw persoonlijke stijlvoorkeuren

Het is belangrijk om tegels te kiezen die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en duurzaam.

Aanbevolen tegelmaterialen

Keramische tegels en natuursteen zijn populaire keuzes voor gebruik op tegeldragers vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid, en brede scala aan ontwerpmogelijkheden. De vloerders van Lynn Tegelwerken kunnen u adviseren over de beste opties voor uw specifieke project.

Ons voorkeurmerk voor tegels is Steylearts. Bekijk hun assortiment in de showrooms te Temse of Lier

Installatieproces van Tegels op Tegeldragers

Het installatieproces van tegels op tegeldragers vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Een correcte installatie zorgt voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer die jarenlang meegaat.

1. Voorbereiding van de ondergrond

Een goede voorbereiding van de ondergrond is essentieel voor een succesvolle installatie. De ondergrond moet vlak, stabiel, en vrij van puin zijn om een solide basis voor de tegeldragers te bieden.

2. Het plaatsen van tegeldragers

De tegeldragers worden volgens een vooraf bepaald patroon geplaatst, rekening houdend met de afmetingen en het gewicht van de tegels. De hoogte en uitlijning van de dragers worden aangepast om een vlak oppervlak te creëren.

3. Het leggen van de tegels

Zodra de dragers op hun plaats liggen, worden de tegels zorgvuldig geplaatst. Dit proces vereist precisie om ervoor te zorgen dat alle tegels gelijkmatig worden ondersteund en correct uitgelijnd zijn.

Veelvoorkomende Uitdagingen en Oplossingen

Hoewel de installatie van tegels op tegeldragers vele voordelen biedt, kunnen er uitdagingen ontstaan. Enkele veelvoorkomende uitdagingen zijn nivelleringsproblemen en waterafvoer.

Nivelleringsproblemen

Onregelmatigheden in de ondergrond kunnen leiden tot nivelleringsproblemen. Verstelbare tegeldragers bieden een oplossing door de hoogte aan te passen voor een vlakke afwerking.

Waterafvoer en drainage

Een adequate waterafvoer is cruciaal om waterophoping en mogelijke schade te voorkomen. Het ontwerp van tegels op tegeldragers faciliteert natuurlijke waterafvoer, maar het is belangrijk om de plaatsing van de dragers zorgvuldig te plannen om optimale drainage te waarborgen.

Onderhoud en Zorg voor Tegels op Tegeldragers

Een van de voornaamste voordelen van tegels op tegeldragers is het gemak van onderhoud. Regelmatige reiniging en inspectie zijn voldoende om uw buitenvloer in topconditie te houden.

Regelmatig onderhoud

Het regelmatig vegen van de vloer om vuil en puin te verwijderen, evenals het reinigen van de voegen tussen de tegels, zal helpen om de esthetiek en functionaliteit van uw vloer te behouden.

Reiniging en bescherming

Voor een diepere reiniging kunnen specifieke reinigingsmiddelen voor buitenoppervlakken worden gebruikt. Het is ook aan te raden om de tegels te behandelen met een geschikt beschermingsproduct om ze te beschermen tegen vlekken en weersinvloeden.

Kosten en Budgettering voor Tegelprojecten

Hoewel de initiële kosten voor de installatie van tegels op tegeldragers hoger kunnen zijn dan voor traditionele methoden, bieden ze op lange termijn aanzienlijke voordelen in termen van duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Prijsfactoren

De kosten van uw project zullen afhangen van verschillende factoren, waaronder de keuze van tegels, het type tegeldragers, en de omvang van het project. Lynn Tegelwerken biedt transparante prijsstelling en gedetailleerde offertes om u te helpen bij het plannen van uw budget.

Tips voor kostenbesparing

Er zijn verschillende manieren om de kosten van uw tegelproject te beheersen, zoals het kiezen van kosteneffectieve tegelopties en het efficiënt plannen van de lay-out om materiaalverspilling te minimaliseren. Lynn Tegelwerken kan u adviseren over de beste strategieën voor kostenbesparing zonder in te boeten aan kwaliteit of esthetiek.

Realisaties Lynn Tegelwerken

Ontvang vandaag nog uw offerte

Gratis en vrijblijvend

+15 jaar ervaring

Binnen 24 u

bestuurder lynn tegelwerken youssef nasaj

Reviews op Google

 • Zijn tegels op tegeldragers geschikt voor alle klimaten?
  Ja, tegels op tegeldragers zijn ontworpen om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel koude als warme klimaten.
 • Hoe hoog kunnen tegeldragers worden afgesteld?
  De hoogte van verstelbare tegeldragers kan variëren van enkele centimeters tot meer dan een meter, afhankelijk van het specifieke product en de behoeften van uw project.
 • Kunnen tegels op tegeldragers worden gebruikt op een bestaand terras?
  Ja, tegels op tegeldragers kunnen worden geïnstalleerd over bestaande terrassen, mits de ondergrond stabiel en vlak is. Dit maakt het mogelijk om uw buitenruimte te upgraden zonder ingrijpende sloopwerkzaamheden.

Conclusie

Tegels op tegeldragers bieden een veelzijdige, duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor het creëren van prachtige buitenruimtes. Met de juiste planning, selectie van materialen, en deskundige installatie kunt u genieten van een buitenruimte die niet alleen mooi is, maar ook functioneel en onderhoudsvriendelijk. Lynn Tegelwerken staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van uw project, van ontwerp tot realisatie. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte en begin de transformatie van uw buitenruimte.

Andere diensten van Lynn Tegelwerken

Gratis en vrijblijvend offerte op maat

Youssef Nasaj headshot

Youssef Nasaj

Bestuurder Lynn Tegelwerken

 • Whatsapp
 • TikTok
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
bottom of page