top of page

Acerca de

Diensten > Keuken betegelen

Keuken betegelen: Een complete gids door Lynn Tegelwerken

Youssef Nasaj Headshot

Youssef Nasaj

Bestuurder Lynn Tegelwerken

 • Whatsapp
 • TikTok
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube

Het betegelen van een keuken is een belangrijke stap in de renovatie van uw woning. Bij Lynn Tegelwerken zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van tegels en zorgen we voor een perfect eindresultaat. Wij verkopen geen tegels zelf, maar verwijzen u graag naar één van partners voor een uitgebreide selectie tegels. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het laten betegelen van uw keuken.

Vloerder zwarte tegels marmer look keuken betegelen
Groene visgraad wandtegels betegelen van keuken

Offerte aanvragen

Gratis en vrijblijvend

+15 jaar ervaring

Binnen 24 u

google reviews_edited.png

Google Reviews

5.0

reviews lynn tegelwerken_edited.png

Wat zijn de meest geschikte keukentegels?

Er zijn diverse soorten tegels beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier bespreken we de meest populaire keuzes voor keukens: keramische tegels, porseleinen tegels en natuursteen. Elk type tegel heeft unieke voordelen die kunnen bijdragen aan de functionaliteit en esthetiek van uw keuken. Het eerste stap in het proces is uiteraard het kiezen van de juiste tegels. Hieronder bespreken we de belangrijkste keukentegels.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een van de meest gebruikte tegelsoorten in keukens. Ze worden gemaakt van gebakken klei en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen. De voordelen van keramische tegels zijn onder andere:

Witte luxe wandtegels keuken
 • Waterbestendigheid: Keramische tegels zijn zeer waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor keukens waar gemorst water en vochtige omstandigheden vaak voorkomen.

 • Onderhoudsgemak: Deze tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen weinig onderhoud. Een simpele reiniging met water en een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende.

 • Duurzaamheid: Keramische tegels zijn behoorlijk duurzaam en bestand tegen krassen en slijtage, hoewel ze minder stevig zijn dan porseleinen tegels.

Porseleinen tegels

Porseleinen tegels zijn een type keramische tegels, maar ze zijn gemaakt van een fijner kleimateriaal en worden op een hogere temperatuur gebakken. Dit maakt ze dichter en duurzamer dan standaard keramische tegels. De voordelen van porseleinen tegels zijn onder andere:

 • Sterkte en duurzaamheid: Porseleinen tegels zijn extreem sterk en duurzaam, waardoor ze bestand zijn tegen zware belasting en slijtage. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor drukke keukens.

 • Waterbestendigheid: Net als keramische tegels zijn porseleinen tegels zeer waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige omgevingen.

 • Weerstand tegen vlekken en krassen: Dankzij hun dichte structuur zijn porseleinen tegels minder poreus en beter bestand tegen vlekken en krassen dan keramische tegels.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels, zoals marmer, graniet, leisteen en travertijn, bieden een unieke en luxe uitstraling aan elke keuken. Elk stuk natuursteen is uniek, wat een exclusieve uitstraling aan uw ruimte geeft. De voordelen van natuursteen tegels zijn onder andere:

 • Esthetische waarde: Natuursteen tegels bieden een tijdloze en luxe uitstraling. De natuurlijke variaties in kleur en patroon zorgen voor een unieke en elegante afwerking.

 • Duurzaamheid: Veel soorten natuursteen, zoals graniet en leisteen, zijn zeer duurzaam en kunnen tientallen jaren meegaan met het juiste onderhoud.

 • Warmtebestendigheid: Natuursteen is bestand tegen hitte, wat het een ideale keuze maakt voor keukenoppervlakken waar hete potten en pannen kunnen worden geplaatst.

Vergelijking van de tegelsoorten

Om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, vindt u hieronder een vergelijking van de drie besproken tegelsoorten:

Kenmerk
Keramische tegels
Porseleinen tegels
Natuursteen tegels
Kosten
Gemiddeld
Gemiddeld tot hoog
Hoog
Weerstand tegen vlekken en krassen
Matig
Hoog
Matig tot hoog (variabel)
Esthetische waarde
Breed scala aan opties
Breed scala aan opties
Uniek en luxueus
Duurzaam
Goed
Zeer goed
Zeer goed (variabel)
Onderhouds
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Vereist speciaal onderhoud
Waterbestendig
Hoog
Zeer Hoog
Variabel (afhankelijk van het type)

Elke tegelsoort heeft zijn eigen voordelen en nadelen, en de beste keuze hangt af van uw specifieke behoeften, budget en stijlvoorkeuren. Bij Lynn Tegelwerken adviseren we u graag over de meest geschikte tegelsoort voor uw keuken, rekening houdend met alle relevante factoren om ervoor te zorgen dat u een duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing kiest. Onze partner Steylaerts heeft een grote selectie aan tegels van uitstekende kwaliteit.

Voorbereiding op keuken betegelen

Oude tegels verwijderen

Voordat we nieuwe tegels kunnen plaatsen, moeten de oude tegels zorgvuldig verwijderd worden. Dit omvat het verwijderen van oude lijmresten en het egaliseren van de ondergrond. Een goed voorbereide ondergrond is essentieel voor een duurzaam tegelwerk.

Ondergrond voorbereiden

De ondergrond moet schoon, droog en vlak zijn voordat de nieuwe tegels geplaatst kunnen worden. Dit zorgt voor een betere hechting en voorkomt toekomstige problemen zoals loslatende tegels of scheuren.

Noodzakelijke gereedschappen en materialen

Voor het betegelen van een keuken zijn diverse gereedschappen en materialen nodig, waaronder tegellijm, voegmortel, tegelkruisjes, een tegelzaag en een waterpas. Wij zorgen ervoor dat we altijd met de beste materialen werken voor een perfect resultaat.

Het tegelproces stap voor stap

De juiste lijm kiezen

Het kiezen van de juiste lijm is cruciaal voor een stevig en duurzaam tegelwerk. Er zijn verschillende soorten tegellijm beschikbaar, afhankelijk van de soort tegels en de ondergrond. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste lijm voor uw specifieke situatie.

Tegels snijden en passen

Voordat de tegels geplaatst worden, moeten ze op maat gesneden worden. Dit gebeurt met een speciale tegelzaag. Een nauwkeurige pasvorm is essentieel voor een strak en professioneel eindresultaat.

Tegels plaatsen en uitlijnen

Het plaatsen van tegels vereist precisie en geduld. De tegels moeten zorgvuldig uitgelijnd worden met behulp van tegelkruisjes om een gelijkmatige voegbreedte te garanderen. Wij zorgen ervoor dat elke tegel perfect op zijn plaats zit.

Voegen en afwerken

Na het plaatsen van de tegels wordt voegmortel aangebracht om de ruimtes tussen de tegels op te vullen. Dit geeft niet alleen een mooie afwerking, maar zorgt ook voor extra stevigheid en waterbestendigheid. De voegen worden zorgvuldig gladgestreken en schoongemaakt voor een perfect eindresultaat.

Ontvang vandaag nog uw offerte

Gratis en vrijblijvend

+15 jaar ervaring

Binnen 24 u

Youssef Nasaj bestuurder Lynn Tegelwerken

Veelgemaakte fouten bij keuken betegelen

Een van de meest voorkomende fouten bij het betegelen is het gebruik van de verkeerde lijm. Dit kan leiden tot slecht hechtende tegels en uiteindelijk tot schade. Bij Lynn Tegelwerken zorgen we ervoor dat de juiste materialen gebruikt worden voor elk project.

Verkeerde lijm gebruiken

Onjuiste uitlijning

Een andere veelgemaakte fout is het niet correct uitlijnen van de tegels. Dit kan resulteren in scheve voegen en een slordige uitstraling. Onze ervaren tegelzetters zorgen voor een perfecte uitlijning, zodat uw tegelwerk er professioneel uitziet.

Onvoldoende voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het niet goed voorbereiden van de ondergrond kan leiden tot problemen zoals loslatende tegels of oneffenheden. Wij besteden veel aandacht aan de voorbereiding om een duurzaam en mooi eindresultaat te garanderen.

Onderhoud van betegelde keukens

Regelmatig schoonmaken

Om uw betegelde keuken in topconditie te houden, is regelmatig schoonmaken belangrijk. Gebruik milde schoonmaakmiddelen die de tegels en voegen niet beschadigen. Vermijd agressieve chemicaliën die de oppervlakken kunnen aantasten.

Voegen onderhouden

De voegen tussen de tegels hebben ook onderhoud nodig. Reinig ze regelmatig en repareer beschadigde voegen om te voorkomen dat er vocht binnendringt. Dit verlengt de levensduur van uw tegelwerk en houdt uw keuken er fris uitzien.

Kosten van keuken betegelen

Factoren die de prijs beïnvloeden

De kosten van het betegelen van een keuken hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van de keuken, het type tegels en de complexiteit van het werk. Ook de staat van de ondergrond en eventuele extra werkzaamheden spelen een rol.

Kostenraming en offerte

Bij Lynn Tegelwerken geven we u graag een duidelijke kostenraming en offerte op maat. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en offerte.

Waarom kiezen voor Lynn Tegelwerken?

+15 jaar ervaring

Bij Lynn Tegelwerken brengen we meer dan 15 jaar ervaring mee naar elk project. Deze uitgebreide ervaring stelt ons in staat om elk aspect van tegelwerk met precisie en vakmanschap uit te voeren. Of het nu gaat om het betegelen van een kleine keuken of een grootschalige renovatie, onze deskundige tegelzetters hebben de kennis en vaardigheden om elk project tot een perfect einde te brengen. We hebben talloze keukens omgetoverd tot prachtige, functionele ruimtes en blijven ons voortdurend ontwikkelen om de nieuwste technieken en trends in tegelwerk te integreren.

Gratis professioneel advies op maat

Wij geloven dat goed advies essentieel is voor een succesvol tegelproject. Daarom bieden wij bij Lynn Tegelwerken gratis professioneel advies op maat. Onze experts nemen de tijd om uw wensen en behoeften te begrijpen en bieden vervolgens gepersonaliseerd advies om ervoor te zorgen dat u de beste keuzes maakt voor uw keuken. Of u nu hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste tegels, het bepalen van het beste legpatroon, of advies over onderhoud en duurzaamheid, wij staan klaar om u te ondersteunen bij elke stap van het proces. Dit advies is geheel gratis, omdat we willen dat u volledig tevreden bent met uw keuze voordat het werk begint.

10 jaar garantie

Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons voorop, daarom bieden we bij Lynn Tegelwerken een uitgebreide garantie van 10 jaar op al ons werk. Deze garantie is een bewijs van ons vertrouwen in de duurzaamheid en kwaliteit van ons vakmanschap. Mocht er binnen deze periode iets misgaan met het tegelwerk, dan staan wij klaar om het probleem snel en efficiënt op te lossen. Onze 10 jaar garantie geeft u de zekerheid dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van ons werk en biedt u gemoedsrust, wetende dat uw investering beschermd is.

Realisaties Lynn Tegelwerken

Ontvang vandaag nog uw offerte

Gratis en vrijblijvend

+15 jaar ervaring

Binnen 24 u

bestuurder lynn tegelwerken youssef nasaj

Reviews op Google

 • Zijn tegels op tegeldragers geschikt voor alle klimaten?
  Ja, tegels op tegeldragers zijn ontworpen om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel koude als warme klimaten.
 • Hoe hoog kunnen tegeldragers worden afgesteld?
  De hoogte van verstelbare tegeldragers kan variëren van enkele centimeters tot meer dan een meter, afhankelijk van het specifieke product en de behoeften van uw project.
 • Kunnen tegels op tegeldragers worden gebruikt op een bestaand terras?
  Ja, tegels op tegeldragers kunnen worden geïnstalleerd over bestaande terrassen, mits de ondergrond stabiel en vlak is. Dit maakt het mogelijk om uw buitenruimte te upgraden zonder ingrijpende sloopwerkzaamheden.

Conclusie

Bij Lynn Tegelwerken bent u aan het juiste adres voor het professioneel laten betegelen van uw keuken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en advies.

Andere diensten van Lynn Tegelwerken

Gratis en vrijblijvend offerte op maat

Youssef Nasaj headshot

Youssef Nasaj

Bestuurder Lynn Tegelwerken

 • Whatsapp
 • TikTok
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
bottom of page